вторник, 20 ноември 2012 г.

Осветление в банята

bania

Правилният подбор на осветление за банята е фактор, предопределящ функционалността и практичността на помещението. Поставянето на светлинни акценти в тъмните ъгли, около огледалото или над ваната ще допълнят ефектно всеки артистичен дизайн.

Важно е да се предвидят функционалните зони в банята, така че да се прецени каква светлина ще бъде необходима. Правилно е в банята да има няколко светлинни източника.

Задължителен елемент на осветлението за баня е поставянето на лампи около огледалото. Така осветеността на лицето ще е добра и ще можем да сме доволни от сутрешния си тоалет. 
Осветлението около огледалото може да бъде поставено отстрани – например два красиви аплици за баня, или отгоре над огледалото. Поставеното отгоре осветление за баня намаля контраста и не се получават сенки по лицето. На пазара се предлагат и огледала с вградено осветление, което е много добър вариант за всяка баня.

bania
Поставянето на лунички по окачения таван е следващия етап при обзавеждането за банята. Могат да се разположат по разнообразни начини, така че да образуват интересни фигури, и в същото време да са практично насочени. Добре е пространството над душа и ваната да е осветено, така едновременно се постига практичен и романтичен момент.


При обзавеждането за по-големи и луксозни бани, в ъгъла отдалечен от ваната, за да могат да се поставят лампиони и полилеи, в дизайнерски стил, така че да служат за акцент и да придават топло излъчване на цялото помещение.


bania


Разбира се романтичното настроение в банята винаги може да се допълни с ароматни свещи, които да внасят приятни уханни нотки и да придават мек отблясък на плочките в банята.

3 коментара:

  1. когато си избираме плочки за баня е мн важно да се съчетават с бъдещото обзавеждане за баня, снимките са готини

    ОтговорИзтриване
  2. осветлението наистина има голямо значение за това как се чувстваш в банята. в нашата има два ключа и ако е по притъмнено във вана се релаксира човек по-лесно и приятно.

    ОтговорИзтриване